Nieuws/artikelen

Hier vindt u een aantal artikelen uit verschillende media die ik interessant vind.

Gezond eten kost minder in de toekomst

Hoe kunnen wij de zorgkosten in de toekomst verminderen??!! In de Volkskrant een goed artikel hierover.

Moeheid, obstipatie en jicht

Er gaat heel veel geld naar medische onderzoeken op specialistische gezondheidsproblemen als kanker en hart- en vaatziekten. En terecht. Dit zijn levensbedreigende ziektes. Maar is het ook niet nuttig om meer geld te besteden aan klachten die dagelijks veel meer voorkomen als moeheid, obstipatie en jicht? Dat lijkt me een heel goed idee. Dit zijn heel vervelende en soms ook invaliderende klachten die vaak chronisch zijn. Met deze klachten kunt u zeker bij mij terecht, maar extra onderzoek op deze gebieden is nuttig. Hoe meer kennis hoe beter de behandelingen voor u kunnen zijn.

Lees meer

Heel het kruid

Afb. Digitalis purpurea/vingerhoedskruid
Afbeelding: Digitalis purpurea/vingerhoedskruid

Veel reguliere medicijnen zijn afgeleid of ontwikkeld op basis van planten. We kennen allemaal Valeriaan dat we bij de drogist kopen als rustgevend kruid. Een andere bekende is vingerhoedskruid, ook bekend als Digitalis. Deze plant komt veel voor in Nederland en België.

De plant bevat digoxine en digitoxine en dit zijn sterk giftige stoffen. De digoxine wordt voorgeschreven door cardiologen (merknaam Lanoxin) voor bepaalde hartritmestoornissen en bij chronisch hartfalen. Heel erg verdund wordt het in de homeopathie ook gebruikt bij hartritmestoornissen.
Ik gebruik in mijn praktijk vaak Indiase kruiden/planten, de werking bewezen door eeuwenlang gebruik in de Indiase geneeskunde Ayurveda. Soms worden de stengels gebruikt, soms de bladeren en soms ook de hele plant. Hieronder een pleidooi en uitleg waarom niet een deel maar de hele plant gebruikt zou moeten worden voor een goede geneeskrachtige werking.

Lees meer

Zo voer je de perfecte bypass-operatie uit

Vakmanschap is meesterschap.

Lees meer

Prikkelbare Darm Syndroom

Ik krijg heel veel mensen in mijn praktijk met maag- en darmklachten. Vaak zijn ze gediagnosticeerd bij de huisarts en/of MDL-specialist met Prikkelbaar Darm Syndroom. Ze moeten er maar mee leren leven. Bij heel veel cliënten helpen mijn behandelingen.

Lees meer

Praktijk Heemstede

Centrum voor Vitaliteit & Gezondheid De Nieuwe Lente

Raadhuisstraat 56 A

2101 HH Heemstede

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Praktijk Heemstede

GZOND Heemstede

Valkenburgerlaan 73

2103 AM Heemstede

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Praktijk Amsterdam

Integraal Medisch Centrum

Contactweg 145

1014 BJ Amsterdam

020 68 27 788

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Iedere 1e dinsdag van de maand is hier een gratis inloopspreekuur van 18:00 tot 19:00 uur.

Socials