Ervaringen

Ervaringen mesologie - René Höcker in Amsterdam


Een aantal van de mensen die ik heb behandeld, waren zo vriendelijk om hun ervaringen met mijn mesologische behandelingen op te schrijven. Ik heb er zelf ook een aantal beschreven zodat u kunt zien met welke klachten u bij mij kunt komen en wat de resultaten kunnen zijn. Dit zijn allemaal behandelingen met een heel mooi resultaat. Natuurlijk zijn er ook behandelingen met een geleidelijkere verbetering en soms lukt het ook niet. Als er na vier behandelingen geen duidelijke verbetering is, kunt u naar een patiëntenoverleg komen waar twee andere mesologen en twee osteopaten tegelijk naar u komen kijken om te zoeken naar andere behandelmogelijkheden. Ook kan het zijn dat ik u terug verwijs naar uw huisarts wanneer er zaken zijn die naar mijn mening daar eerst, of nog een keer moeten worden uitgezocht.


Prikkelbare Darm Syndroom

10 jaar geleden ontstonden mijn buikklachten. Elke dag ervaarde ik hevige buikkrampen en stond ik soms schreef van de pijn of zwol mijn buik op alsof ik 6 maanden zwanger was. Na meerdere darmonderzoeken in het ziekenhuis (Proctoscopie/Colonscopie) bleef ik met mijn klachten rondlopen en leerde ik leven met de dagelijkse pijn. Het meest frustrerende was dat elke arts met een ander advies kwam en dat ze niet naar het totaal plaatje kijken. Bij een prikkelbaar darmsyndroom wordt al snel een algemeen beeld gegeven en krijg je een algemeen voedingsadvies wat bij mij niets opleverde. Toen kwam ik toevallig bij René Höcker terecht die mij in 6 weken van mijn darmklachten af heeft geholpen! In de mesologie wordt gekeken naar het totaal plaatje en het mooie is dat je de dingen waar je niet tegen kan uiteindelijk weer gewoon mag eten aangezien er homeopatische medicatie wordt toegepast die je lichaam weer optimaal laat functioneren. Ik sta er nog steeds versteld van en druk nu soms op mijn buik of dit wel echt is!

Roos le Conge Kleyn, 32 jaar, Senior Manager Merchandise Operations, Tommy Hilfiger Europe B.V.


Hoofdpijn

Ik had sinds mijn 20e regelmatig hoofdpijn. Dit bestond uit een aantal keren per week zeurende hoofdpijn, achter mijn ogen/voor in mijn hoofd, soms samen met migraine. Vaak bij ‘s ochtends wakker worden. Ik slikte veel pijnstillers (paracetamol, aspirine). Ik heb meerdere keren geprobeerd er iets mee te doen. De huisarts kon er echter niet zo veel mee.

René heeft mij in 2015 ongeveer 8x behandeld met middelen voor mijn lever, de opname van voedingsstoffen in de cellen en voor ontgifting.

Na de behandeling bij René zijn de klachten met 80% afgenomen. Ik heb nog wel eens hoofdpijn maar dit is niet te vergelijken met zoals het was voor de behandeling. Ik word bijna nooit meer wakker met hoofdpijn. Ik kan wel zeggen dat mijn leven hierdoor veranderd is. Door de macht der gewoonte heb ik uit voorzorg altijd nog pijnstillers bij de hand maar dit is nog maar heel sporadisch nodig.

Hein Tournaij, 50 jaar, Heemstede.


Steeds een ‘niet lekker’ gevoel

Ik had steeds een gevoel dat er iets niet lekker zat in mijn lijf. Ik at heel gezond en deed veel aan hardlopen maar ik bleef maar verkoudheden hebben en griepjes krijgen, soms wel vijf weken ziek, en had heel erg veel last van mijn darmen. Het was voor mij een raadsel hoe dat nu kon. Maar na het krijgen van een behandeling bij mesoloog René Höcker werd heel erg duidelijk waar het aan lag en wat er moest gebeuren. Gelukkig geen ingewikkelde dingen maar gewoon wat supplementen en wat goed op te volgen tips over voeding en drinken. Na twee weken verdwenen tot mijn verbazing de verkoudheden en ze bleven ook nog eens weg. Ook na het stoppen van de behandelingen merkte ik aan mijn lichaam dat het herstel nog steeds doorging maar dat mijn lichaam dit nu zelf heeft overgenomen. Ik voel me weer heerlijk vitaal!

Annelies Bohlken, 40 jaar, Alkmaar.


Eczeem

Ik heb mijn hele leven last gehad van eczeem. Als kind op mijn armen en benen maar later ook in mijn gezicht.

Twee jaar geleden werd dit steeds erger. Mijn ogen, nek en rondom mijn mond zaten helemaal onder. Zalfjes van de dermatoloog werkte niet (meer) en het begon echt een probleem te worden voor mij. Ik kwam via een vriendin van de familie bij René terecht die heel zorgvuldig keek naar wat een oorzaak van mijn eczeem zou kunnen zijn. Hij kwam uit op een nikkel-intolerantie en schreef een dieet voor met een lijst van voedsel dat ik beter kon vermijden. Dit waren dingen die niet ongezond zijn, maar wat mijn lichaam niet goed kon verwerken. En ik ook nog eens heel veel at. Ik heb dit een half jaar gedaan en merkte al verschil! Door dit (en extra stress te vermijden) is mijn eczeem helemaal verdwenen. Nu eet ik gewoon weer alles wat ik voorheen deed maar dan gewoon niet te veel ervan. Ik ben super tevreden met hoe René mij heeft geholpen. Het was leerzaam, hij is heel vriendelijk en nauwkeurig en ik ben compleet eczeem vrij.

Sietta Meynell, 27 jaar, Amsterdam.


Yersinia-bacterie

In 2016 werd bij mij geconstateerd dat ik een veel te lage vitamine d waarde had en ik voelde me erg moe en lusteloos. Tevens had ik al vanaf mijn 18e vaak last van mijn darmen als gevolg van een Yersinia-bacterie en was mijn galblaas eruit gehaald toen ik 30 was. Op advies van de Lentepraktijk ben ik toen bij René Höcker terechtgekomen die er door zijn metingen achter kwam dat mijn darmen door restanten van die bacterie erg veel moeite hadden om vitaminen en mineralen op te nemen. Door gerichte voedingssupplementen, vitaminen en mineralen te nemen is dit probleem opgelost. Ook bij controle na een jaar bleek alles nog goed te zijn. Ik voel me hierdoor een stuk beter in mijn vel zitten.

Carole Havers, 55 jaar, Heemstede.


Hashimoto, Prikkelbaar Darm Syndroom en fybromyalgie

Vrouw van 65, heeft sinds 10 jaar de ziekte van Hashimoto, een chronische ontsteking van de schildklier. Ze heeft al om 11 uur ‘s ochtends totaal geen energie meer. Ze heeft ook het Prikkelbaar Darm Syndroom sinds de overgang, veel buikkrampen en opgeblazen gevoel. Afgelopen winter had ze 3 x blaasontsteking, in 2014 een acute ontsteking van de alvleesklier vanwege galstenen waarna haar galblaas verwijderd is. COPD in 2013. In 2011 kreeg ze de diagnose fybromyalgie vanwege onverklaarbare spierpijnen. Ze had longontstekingen in 1980 en 2010. In 1971 is haar ontstoken blindedarm verwijderd. 

Wat heel erg opvalt bij deze cliënt is de hoeveelheid ontstekingen, op allerlei plaatsen in haar lichaam, die in de loop der tijd ook nog toenemen.

Wat bleek: De doorgankelijkheid van het bindweefsel was ernstig verminderd.  Bindweefsel is het grote communicatieweefsel in het lichaam. Hier gaan de voedingsstoffen doorheen, vanaf de bloedvaten naar de cellen toe. Maar ook de afvalstoffen van de cellen gaan hierdoorheen naar het bloed toe, dat ze weer moet afvoeren.

Als het bindweefsel slecht doorgankelijk is, blijven zowel de voedingsstoffen als de afvalstoffen hierin ‘hangen’. Bindweefsel heeft ook een grote afweerfunctie. Als er hier ziekmakende stoffen komen worden ze door cellen in het bindweefsel onschadelijk gemaakt. Als dat echter heel erg vervuild is, zal dat minder goed gaan en ontstaan er hier ontstekingen. Bindweefsel zit overal in het lichaam dus vandaar dat de ontstekingen ook overal konden ontstaan. Bovendien bleek de uitscheiding van afvalstoffen door de nieren verminderd waardoor er nog meer ophoping van afvalstoffen plaatsvond. 

Verder bleken de galkanalen niet goed te functioneren. Hierdoor was de vertering verminderd met als gevolg nog meer afvalstoffen.

Wat heb ik gedaan? Met een Ayurvedisch kruid heb ik op de galkanalen gewerkt en met homeopathie op het bindweefsel. 

Resultaat: Bij het 2e consult had deze vrouw geen buikkrampen en opgeblazen gevoel meer, de spierpijn was sterk verminderd. Ze had nog steeds weinig energie. Bij het 3e consult bleek dat ze na een buikgriep goed hersteld was, geen last van de buik meer had gehad, alleen nog af en toe een borrelend geluid, haar energie was nu iedere dag pas na 15 uur weg en de spierpijn was weggebleven. Toen ben ik de nieren gaan ondersteunen met homeopathie. Bij het 4e consult is haar energie veel beter, slechts af en toe half uurtje op de bank in de middag, ze kan weer met haar kleinkinderen op pad, de buik is rustig, geen spierpijn meer en ze heeft geen blaasontstekingen gehad deze winter.

Tripje naar België

Man van 40 jaar, sociaal zeer actief op een voetbalclub, waar hij ook trainer is, is net vader van een dochter. Vijf jaar geleden is hij ziek teruggekomen van een vriendentripje in België. Sindsdien heeft hij veel last van zijn buik, misselijkheid, krampen en voelt zich moe en sloom. Trekt zich sindsdien steeds meer terug van sociale activiteiten omdat hij diarree-aanvallen heeft die hij niet kan ophouden. Ook heeft hij last van brandend maagzuur. Bij een gastroscopie bleek een hernia diafragmatica, een verwijding in het middenrif waardoorheen de maagtop naar boven kan gaan en het maagzuur makkelijker in de slokdarm terechtkomt. Er werd een geïrriteerd slokdarmslijmvlies gezien. Hij slikt daarom sinds anderhalf jaar de maagzuurremmer Pantaprazol. Als kind had hij overigens al een gevoelige buik. Ook heeft hij maandelijks hoofdpijn en vier jaar geleden had hij een dubbele longontsteking.

Wat bleek: Zijn maag maakte te weinig maagzuur aan en zijn galkanalen functioneerden niet goed. 

Wat heb ik gedaan? Met Ayurvedische kruiden heb ik de maag en de galkanalen gestimuleerd. 

Resultaat: Vijf weken na het eerste consult had hij veel minder last van de buik, hij was op eigen initiatief gestopt met de maagzuurremmer, alleen gebruikte hij af en toe een Rennie. Hij had minder wisselende ontlasting. Na drie behandelingen zijn de buikklachten over, hij heeft geen last van misselijkheid meer, zijn ontlasting is goed, geen hoofdpijn meer. En zijn energie komt terug…Hij komt nu eens per half jaar terug voor controle. Ondanks dat het goed gaat is hij nog steeds bang voor ‘sociaal’ ongemak.

Eczeem en astma

Een vrouw van 25 jaar die al vanaf haar derde levensjaar rood, droog en schilferig eczeem in haar gezicht heeft. Ook heeft ze van kinds af aan astma en gebruikt daar nu nog steeds Flixotide en Salbutamol voor. Citirizine gebruikt ze bij allergische reacties. Ze verdraagt geen cosmetica op haar huid en als ze rode wijn drinkt begint haar huid meteen te gloeien en is het eczeem de volgende dag veel erger. Ze voelt zich bovendien de laatste jaren steeds vermoeider worden. 

Als kind had ze veel keelontstekingen en veel blaasontstekingen(!). Toen ze 11 jaar was had ze sterke allergische reacties op verschillende voedsel, onderzoeken in het ziekenhuis leverden niets op. Op haar 14e had ze al HPV pap2!! en een longontsteking.

Wat bleek: Bij het eerste onderzoek bleek een nikkelstapeling in de alvleesklier en bleken de galkanalen niet goed te functioneren. In vervolgonderzoeken kwam ook een sulfietintolerantie naar boven en bleek een restant van een parasiet de vertering nog te verstoren. 

Wat heb ik gedaan? Ik heb als supplement een nikkelbindend middel gegeven zodat die door het lichaam afgevoerd kon worden. Hierdoor konden de verteringsenzymen van de alvleesklier weer goed in het darmkanaal komen. Ik heb ook een Ayurvedisch kruid gegeven dat de galkanalen stimuleert in hun werking. Hierdoor verbeterde haar vertering. Dat betekent dat er minder afvalstoffen daar zullen ontstaan en het opruimen hiervan minder energie kost. Dat betekent ook dat de door de afvalstoffen geïrriteerde slijmvliezen in de darm zich zullen herstellen. De voedingsstoffen zullen daardoor door de darmcellen beter worden opgenomen wat weer meer energie oplevert. 

Alle slijmvliezen in het lichaam komen oorspronkelijk uit hetzelfde embryologische weefsel. Daardoor blijven deze elkaar altijd beïnvloeden. Geïrriteerde slijmvliezen in de darm kunnen zo de slijmvliezen in de luchtwegen beïnvloeden. Waarschijnlijk kon ze al op jonge leeftijd niet goed tegen bepaalde voeding waardoor via haar darmen haar longen/luchtwegen belast werden. Met de ontstekingen en de astma als gevolg.

Toen dit verbeterd was bleek er nog een restant van een parasiet in haar darmen te huizen. Die is d.m.v. een Ayurvedisch kruid uit haar darmen gewerkt.

Resultaat: Na een jaar nam ik afscheid van een vrouw met een gladde en gezonde huid die weer kon genieten van een glas rode wijn en geen medicatie meer nodig had voor haar astma.

Praktijk Heemstede

Centrum voor Vitaliteit & Gezondheid De Nieuwe Lente

Raadhuisstraat 56 A

2101 HH Heemstede

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Praktijk Heemstede

GZOND Heemstede

Valkenburgerlaan 73

2103 AM Heemstede

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Praktijk Amsterdam

Integraal Medisch Centrum

Contactweg 145

1014 BJ Amsterdam

020 68 27 788

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Iedere 1e dinsdag van de maand is hier een gratis inloopspreekuur van 18:00 tot 19:00 uur.