Het onderzoek

Onderzoek mesologie Amsterdam


Wat gebeurt er tijdens een mesologisch consult?


Vragenlijst

Je krijgt van tevoren een vragenlijst opgestuurd waarin je klachten en je medische geschiedenis aan bod komen. We maken een afspraak voor een consult dat 60 tot 75 minuten duurt. Tijdens de afspraak wordt de beantwoorde vragenlijst doorgesproken.


Lichamelijk onderzoek

Het lichamelijk onderzoek begint met pols- en tongonderzoek volgens de Chinese en Indiase geneeskunde. Daarna volgt een onderzoek van de buikorganen en eventueel huid en gewrichten.


Electro-acupunctuur

Ik meet via elektro-acupunctuur ongeveer 100 acupunctuurmeetpunten op de handen en voeten. Dit gebeurt met een meetpen en een apparaat, dus niet met naalden, en is praktisch pijnloos.
Ieder acupunctuurpunt heeft een relatie met een orgaan of een gedeelte van een orgaan of orgaansysteem. Zo onderzoek ik via het meten het functioneren van alle organen en test ik eventuele voedselintoleranties.


Analyse en advies

Met al deze onderzoeken kan ik vaststellen welke processen in het lichaam goed en welke minder goed functioneren en analyseer ik de relatie met de klachten. Ik geef uitleg over de gevonden problemen en ga op zoek naar de middelen en adviezen die de minder goed werkende processen kunnen ondersteunen. Dit advies bestaat uit een combinatie van: 

  • supplementen (mineralen en vitaminen)
  • kruiden (uit de Indiase geneeskunde)
  • homeopathische middelen
  • voedings-en leefstijladviezen

Vervolg

Het vervolg bestaat uit een nieuw consult dat na 5 à 6 weken wordt gepland waarin de resultaten van de adviezen worden besproken, onderzocht en eventueel bijgesteld. De periode tussen de consulten wordt daarna steeds langer. Tussen de consulten in kunt u altijd via de mail contact met mij opnemen.

Praktijk Heemstede

Centrum voor Vitaliteit & Gezondheid De Nieuwe Lente

Raadhuisstraat 56 A

2101 HH Heemstede

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Praktijk Heemstede

GZOND Heemstede

Valkenburgerlaan 73

2103 AM Heemstede

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Praktijk Amsterdam

Integraal Medisch Centrum

Contactweg 145

1014 BJ Amsterdam

020 68 27 788

06 23 65 63 23

rene@renehockermesologie.nl

Iedere 1e dinsdag van de maand is hier een gratis inloopspreekuur van 18:00 tot 19:00 uur.