Wie is René Höcker?
Achtergrond
Tijdens mijn werk als televisieregisseur kwam ik in aanraking met mesologie. Ik had zo’n pijn in mijn rug dat ik zonder een flinke pijnstiller niet eens mijn bed uit kon om naar mijn werk te gaan. Reumatologen, internisten, fysiotherapeuten konden niets vinden. Een mesoloog wel. Na 2 maanden was ik pijnvrij, mijn rugpijn bleef weg èn...mijn jeugdliefde, het functioneren van het menselijk lichaam, was weer tot leven gewekt.
Nu
Ik volgde de 6-jarige opleiding aan de Academie voor Mesologie in Amsterdam en help nu zoveel mogelijk mensen bij hun klachten, ga op zoek naar de onderliggende oorzaken en probeer op die manier hun kwaliteit van leven te verbeteren. Dat doe ik in mijn praktijken in Amsterdam en Heemstede.
Mijn extra interesse heeft het Prikkelbare Darm Syndroom.
Bijna 2 miljoen mensen in Nederland hebben last van het Prikkelbaar Darm Syndroom en het behoort tot de onbegrepen klachten. Deze mensen horen maar al te vaak dat ze er mee moeten leren leven. Dat hoeft helemaal niet. Via de onderzoeken die ik als mesoloog doe kan ik heel goed uitzoeken wat en waar het mis gaat in de vertering waardoor vervelende zaken als een opgeblazen gevoel, obstipatie, diarree, buikkrampen en winderigheid ontstaan. Die verminderen als het herstel zich inzet en daarmee vaak ook de voedselintoleranties en de vermoeidheid die vaak met PDS gepaard gaan.
Waar sta ik in het scala van de geneeswijzen?
Mesologie maakt gebruik van de Westerse en Oosterse geneeswijzen en kijkt naar de hele mens. Mijn uitgangspunt bij mijn consulten is in eerste instantie de fysiologie van het lichaam: welke stoffen komen er binnen via voeding, worden die in het verteringskanaal omgezet in voor het lichaam bruikbare stoffen, komen die stoffen aan op de plaats waar ze moeten zijn en worden de afvalstoffen goed uitgescheiden. Deze processen bepalen voor een groot gedeelte de vitaliteit en veerkracht van de mens. In deze processen kan (helaas) veel mislopen met een grote verscheidenheid aan klachten tot gevolg, zowel lichamelijk als geestelijk. Al die aspecten komen aan bod in mijn consulten.
Ik zie de mesologie als aanvullend op de reguliere zorg. Ik vraag altijd of mijn cliënten al bij de huisarts geweest zijn en wat daar de therapie is geweest. Als er klachten zijn waarvan ik vind dat ze eerst, of óók door de reguliere zorg onderzocht moeten worden, verwijs ik naar de huisarts. Vaak is het echter zo dat mensen na een (lang) traject in de reguliere zorg bij mij om advies komen. Maar ook dan komt het voor dat ik op een zeker moment in mijn behandeling het verstandiger vind om nog een keer de huisarts of specialist te raadplegen.
Er zijn ook huisartsen die hun cliënten doorverwijzen naar een mesoloog omdat ze zelf geen nieuwe mogelijkheden meer zien om hen te helpen bij bepaalde chronische klachten waar mesologen die wel zien.
Mijn registraties
- NRM: Nederlands Register voor Mesologie
- NVVM: Nederlandse Vereniging Voor Mesologie, lidnr. M0137
- RCBZ/TCZ: Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg en Tuchtrecht Complementaire Zorg
- VBAG: Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijzen
Zakelijk
- K.v.K. 000029473179
- BTW-nummer NL001283320B80